Keress receptre vagy hozzávalóra

Darált hússal töltött karalábé

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 közepes karalábé
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 zsemle
  • bors
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 4 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tejszín
  • kevés csontlé

Elkészítés

    Elkészítés: Meghámozzuk a karalábét, a leveleit metéltre, a tetejét, alját pedig egyenesre vágjuk, s karalábéfúróval üregesre fúrjuk.

    A töltelékhez a beáztatott zsemlét kicsavarjuk, eldolgozzuk a darált hússal, a tojással, sóval, borssal, a kevés vajon üvegesre párolt vöröshagymával és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ezt a masszát betöltjük a karalábékba, majd tűzálló tálba tesszük. Mellérakjuk a metéltre vágott leveleket, a többi karalábédarabot, s kevés csontlé aláöntésével készre pároljuk.

    Ha a karalábé megpuhult, kiemeljük őket, és a levet vajas-petrezselymes világos rántással besűrítjük. Ízlés szerint tejszínt, sót, cukrot adunk még hozzá. Ebbe visszarakjuk a karalábékat, és tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin