Elkészítés: A karajt kiverjük, mint a rántani való húst.
A darált húsba keverünk 2 főtt, finomra összetört tojást, 2 nyers tojást, és egy kis zsírral, borssal, sóval kidolgozzuk. (Lehet finomra vágott petrezselymet és kevés zsemlemorzsát is beletenni.)
Kis halmokat rakunk a kivert húsra a masszából, lehet főtt tojásból kis szeletet is rátenni. Feltekerjük, cérnával összekötjük vagy fogpiszkálóval összetűzzük.
Forró zsíron megpirítjuk, fehérborral (esetleg vízzel) feleresztjük. A levébe teszünk 1 fej vöröshagymát egészben (bevagdosva), babérlevelet, zöldpaprikát, paradicsomot, borsot, majd puhára pároljuk.
Köretként párolt rizst és burgonyakrokettet kínálunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre