Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött kagylótészta

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

1.

Főzzük meg a nagy kagylótésztát forró, sós vízben, majd szűrjük le, és óvatosan forgassuk össze az olívaolajjal.

2.

Pároljuk meg az olajon a felkarikázott póréhagymát és a felaprított paprikát, majd adjuk hozzá a darált sertéshúst, és pirítsuk meg. Szórjuk rá a lisztet, és engedjük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint sózzuk meg, és főzzük közepes hőfokon addig, amíg besűrűsödik.

3.

Közben a paradicsomszószhoz pürésítsünk 3 gerezd fokhagymát 2 marék friss bazsalikommal és 3 ek olívaolajjal.

4.

A tésztát töltsük meg a húsos keverékkel, és tegyük kiolajozott tűzálló edénybe. Lefedve süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig. Ezután locsoljuk meg a paradicsom szósszal és szórjuk meg a reszelt parmezánnal, majd süssük tovább fedő nélkül, amíg megpirul.

Ezek is érdekelhetnek

Friss