Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött gömbcukkini

60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megmossuk és félpuhára főzzük. A cukkinik mindkét végét levágjuk, majd hosszában kettévágjuk, kanállal kivájjuk a belsejét, és mindegyik cukkini alját egyenesre vágjuk. A kivájt részt félretesszük. A cukkinihajókat megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk vegetával, és állni hagyjuk.
  2. A kókuszzsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, tovább pároljuk, majd hozzákeverjük a darált húst. Megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk, amíg majdnem a zsírjára sül. Ekkor hozzáadjuk a cukkinik kockára vágott kivájt belsejét, és pár percig pároljuk. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, rátesszük a főtt rizst és egy felvert tojást, majd alaposan összekeverjük.
  3. A keverékkel megtöltjük a cukkiniket, és egy kókuszzsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk mindet. A tejfölt elkeverjük egy tojással, és meglocsoljuk vele a megtöltött cukkinik tetejét. Megszórjuk reszelt parmezán sajttal és a zsemlemorzsával.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha a töltelékből maradt, akkor muffinformába tesszük, és a cukkinikkel együtt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss