Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Darált hússal töltött gömbcukkini

Hozzávalók

  • 3 db gömbcukkini
  • 20 dkg darált sertéscomb
  • 2 db tojás
  • 1 marék rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 tk zsemlemorzsa
  • 2 ek kókuszzsír
  • bors
  • vegeta

Elkészítés

    1. A rizst megmossuk és félpuhára főzzük. A cukkinik mindkét végét levágjuk, majd hosszában kettévágjuk, kanállal kivájjuk a belsejét, és mindegyik cukkini alját egyenesre vágjuk. A kivájt részt félretesszük. A cukkinihajókat megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk vegetával, és állni hagyjuk.
    2. A kókuszzsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, tovább pároljuk, majd hozzákeverjük a darált húst. Megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk, amíg majdnem a zsírjára sül. Ekkor hozzáadjuk a cukkinik kockára vágott kivájt belsejét, és pár percig pároljuk. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, rátesszük a főtt rizst és egy felvert tojást, majd alaposan összekeverjük.
    3. A keverékkel megtöltjük a cukkiniket, és egy kókuszzsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk mindet. A tejfölt elkeverjük egy tojással, és meglocsoljuk vele a megtöltött cukkinik tetejét. Megszórjuk reszelt parmezán sajttal és a zsemlemorzsával.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha a töltelékből maradt, akkor muffinformába tesszük, és a cukkinikkel együtt megsütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin