Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Darált hússal töltött gombafejek

default user icon

Hozzávalók

  • 12 db nagy csiperkegomba
  • 1/4 db piros húsú kaliforniai paprika (elhagyható)
  • 2 fej hagyma
  • 4 ek extra szűz olívaolaj
  • 2 ek paradicsompüré
  • 50 dkg vegyes darált hús
  • 2 tk szárított oregánó
  • bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 csokor petrezselyem (elhagyható)

Elkészítés

    1. A nedves kendővel letisztogatott gombák tönkjét kitörjük és finomra aprítjuk. A megmosott és kicsumázott kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk. A megtisztított és felkockázott hagymát 2 ek felforrósított olajon üvegesre pároljuk. A gomba felaprított részével és a paprikával együtt pirítjuk 3 percig, majd belekeverjük a paradicsompürét. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve morzsalékosra pirítjuk. Az oregánóval, valamint sóval, borssal fűszerezzük.
    2. A darált húsos masszát a gombafejekbe töltjük, és jól lenyomkodjuk. A serpenyőben visszamaradt szaftot 2 ek olívaolajjal együtt felforrósítjuk. A töltelékkel lefelé belehelyezzük a gombafejeket, és 3-4 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és a másik felüket is sütjük 2 percig.
    3. A töltött gombafejeket felöntjük a borral és az alaplével, majd fedő alatt, közepes tűzön pároljuk kb. 15 percig. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és tetszés szerint megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Friss bagettel fogyasztjuk.

    12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

    SPENÓTOS TÖLTÖTT GOMBA DIÓS TÉSZTÁVAL >>> 

    HA VALAMI EGYSZERŰRE ÉS LAKTATÓRA VÁGYSZ: CUKKINIS-GOMBÁS EGYTÁL TÉSZTA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Darált hússal töltött gombafejek recept?


Magazin