Elkészítés: A burgonyákat hosszában kettévágjuk úgy, hogy a tetejükről egy kis darabot levágunk. Egy élesebb kiskanállal kivájjuk a burgonyák belsejét, majd amit kivájtunk és a levágott kalapokat sós vízben megfőzzük.
A darált húst ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, egy kis kakukkfűvel. Majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, az 1 fej apróra összevágott vöröshagymát, a 2-3 gerezd összetört fokhagymát és a 2 tojást. A sós vízben megfőtt, majd összetört burgonyából is belekeverünk egy kicsit, és jól összekeverjük.
A tölteléket a burgonyákba halmozzuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 C-fokon, körülbelül 1 óra alatt megsütjük.
Tálaláskor reszelt sajttal még megszórhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre