Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött burgonyacsónakok

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyákat hosszában kettévágjuk úgy, hogy a tetejükről egy kis darabot levágunk. Egy élesebb kiskanállal kivájjuk a burgonyák belsejét, majd amit kivájtunk és a levágott kalapokat sós vízben megfőzzük.

A darált húst ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, egy kis kakukkfűvel. Majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, az 1 fej apróra összevágott vöröshagymát, a 2-3 gerezd összetört fokhagymát és a 2 tojást. A sós vízben megfőtt, majd összetört burgonyából is belekeverünk egy kicsit, és jól összekeverjük.

A tölteléket a burgonyákba halmozzuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 C-fokon, körülbelül 1 óra alatt megsütjük.

Tálaláskor reszelt sajttal még megszórhatjuk.

Megjegyzés

A receptet dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss