Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött alma

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A vöröshagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.

2.

Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a darált húst. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, és a hússal együtt 2 percig pirítjuk. Sóval és a fűszerkeverékkel ízesítjük, felöntjük a fehérborral, beleszórjuk a mazsolát, majd még pár percig főzzük.

3.

Óvatosan kiszúrjuk vagy vágjuk az almák magházát, és késsel kitágítjuk az üreget, hogy legyen hely a tölteléknek. Az almákat olajjal kikent tűzálló tálba ültetjük, és megtöltjük a darált húsos masszával. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.

Verjünk habot 2 tojásfehérjéből meg 2 tasak vaníliás cukorból, és keverjünk bele 15 dkg darált diót. Töltsük ezt 8 db almába, és süssük meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss