Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott kelkáposzta sajttal

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 30 dkg darált hús
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • kakukkfű
  • oregánó
  • szerecsendió
  • napraforgóolaj
  • vaj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 db csili (a díszítéshez)
  • 2 db zöld paradicsom (a díszítéshez)
  • 2 db paradicsom (a díszítéshez)

Elkészítés

    1. A megmosott káposztaleveleket kettévágjuk, s néhány percre forró sós vízbe dobjuk. A hagymát, a fokhagymát, a csilit és a petrezselymet aprítjuk, a paprikát és paradicsom ot daraboljuk, a sajtot lereszeljük.
    2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk a hagymát, majd, amikor már üveges, rádobjuk a fokhagymát, a chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beletesszük egy keverőtálba. A rizst egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel, és megfőzzük. Ha kész, hozzáadjuk a keverőtálban lévő masszához, ráütjük a tojást, és beletesszük az összevágott paradicsom ot, a chilit, a petrezselymet, és megszórjuk a fűszerekkel, majd összekeverjük.
    3. Egy serpenyőt kivajazunk, ráfektetjük a kelkáposztalevelek felét, beborítjuk a töltelékkel, majd lefedjük kelkáposztalevelekkel. Meglocsoljuk tejföllel, majd sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig fóliával letakarva sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezzük. 

     

Megjegyzés

A rakott ételek egyszerűek, gyorsan elkészíthetőek, s nagyon finomak.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin