Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Darált hússal rakott padlizsán

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 közepes padlizsán (60-70 dkg)
  • 40 dkg darált hús
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 kis doboz paradicsompüré (70 g-os)
  • 1 teáskanál cukor
  • 15 dkg rizs
  • 2 tasak mozarella (16 dkg)
  • kb. 5 cl olíva olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • oreganó
  • rozmaring

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánokat kb. 1 cm-es vastagra felszeleteljük, sózzuk, 20 percre félretesszük.

    A rizst a szokásos módon kevés olajon felhevítjük, kétszeres mennyiségű forró vízzel, sóval, borssal megpároljuk.

    A finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk kevés olajon, megfuttatjuk rajta a fokhagymát, a darált húst fehéredésig sütjük rajta. Sózzuk, borsozzuk, a paradicsompürével és kb. 1 dl vízzel ragut főzünk, cukorral, oreganóval, bazsalikommal fűszerezzük.

    A padlizsánokat letörölgetjük, és vékonyan kiolajozott, tapadásmentes! serpenyőben mindkét oldalát hirtelen kb. 2 perc alatt elősütjük.

    Egy sütőtál alját olívaolajjal kikenünk, kirakjuk a fele padlizsánnal, ráhalmozzuk a párolt rizst, majd a húsos ragut, és a maradék padlizsánnal befedjük.

    A paradicsomokat felszeleteljük, a szeletekkel bevonjuk a padlizsánt, rozmaringgal meghintjük, meglocsoljuk kevés olajjal, és a tetejére karikázzuk a mozzarellát.

    Előmelegített 200 fokos sütőben sütjük, ameddig a mozarella a tetején megpirul.

    Fóliával letakarjuk, pihentetjük kb. 10 percig, és tálalhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

minimicimacko
A 2 éves gyermekem (aki NAGYON finnyás) háromszor kért belőle, mikor először ezt elkészítettem ebédre! Onnantól ez a kedvence! :) Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin