A padlizsánokat kb. 1 cm-es vastagra felszeleteljük, sózzuk, 20 percre félretesszük.
A rizst a szokásos módon kevés olajon felhevítjük, kétszeres mennyiségű forró vízzel, sóval, borssal megpároljuk.
A finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk kevés olajon, megfuttatjuk rajta a fokhagymát, a darált húst fehéredésig sütjük rajta. Sózzuk, borsozzuk, a paradicsompürével és kb. 1 dl vízzel ragut főzünk, cukorral, oreganóval, bazsalikommal fűszerezzük.
A padlizsánokat letörölgetjük, és vékonyan kiolajozott, tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát hirtelen kb. 2 perc alatt elősütjük.
Egy sütőtál alját olívaolajjal kikenünk, kirakjuk a fele padlizsánnal, ráhalmozzuk a párolt rizst, majd a húsos ragut, és a maradék padlizsánnal befedjük.
A paradicsomokat felszeleteljük, a szeletekkel bevonjuk a padlizsánt, rozmaringgal meghintjük, meglocsoljuk kevés olajjal, és a tetejére karikázzuk a mozzarellát.
Előmelegített 200 fokos sütőben sütjük, ameddig a mozarella a tetején megpirul.
Fóliával letakarjuk, pihentetjük kb. 10 percig, és tálalhatjuk.