A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megtisztított és megmosott kelbimbókat félbevágjuk, a héjában, sós vízben főtt burgonyát meghámozzuk, és közepes vastagságúra szeleteljük. A megtisztított és hosszában félbevágott póréhagymákat feldaraboljuk és alaposan megmossuk.
A lábosban felhevített olajon a darált húst fehéredésig pirítjuk. Fűszersóval és -paprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a pórét, és rövid ideig tovább pirítjuk. Beleforgatjuk a kelbimbót, felöntjük 2 dl vízzel, belekeverjük az ételízesítőt, és 5 percig pároljuk.
A tojásokat elkeverjük a tejjel, valamint szerecsendióval, fűszersóval és a petrezselyemmel. Felfújtformába lerakunk egy réteg burgonyaszeletet. Elosztjuk rajta a darált húsos keveréket, befedjük a maradék burgonyával, leöntjük a tojásos keverékkel, majd megszórjuk a zsemlemorzsával és rádaraboljuk a vajat. Végül az előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük 30 perc alatt.