Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Darált húsos-zöldséges rakott krumpli

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg kelbimbó
  • 30 dkg burgonya
  • 2 db póréhagyma (30 dkg)
  • 1 tk napraforgóolaj vagy repceolaj
  • 20 dkg darált marhahús
  • fűszersó
  • fűszerpaprika
  • 2 tk fűszerkeverék
  • 2 db tojás
  • 2 dl zsírszegény tej
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 2 ek aprított petrezselyem
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 tk hideg vaj

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megtisztított és megmosott kelbimbókat félbevágjuk, a héjában, sós vízben főtt burgonyát meghámozzuk, és közepes vastagságúra szeleteljük. A megtisztított és hosszában félbevágott póréhagymákat feldaraboljuk és alaposan megmossuk.
    2. A lábosban felhevített olajon a darált húst fehéredésig pirítjuk. Fűszersóval és -paprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a pórét, és rövid ideig tovább pirítjuk. Beleforgatjuk a kelbimbót, felöntjük 2 dl vízzel, belekeverjük az ételízesítőt, és 5 percig pároljuk.
    3. A tojásokat elkeverjük a tejjel, valamint szerecsendióval, fűszersóval és a petrezselyemmel. Felfújtformába lerakunk egy réteg burgonyaszeletet. Elosztjuk rajta a darált húsos keveréket, befedjük a maradék burgonyával, leöntjük a tojásos keverékkel, majd megszórjuk a zsemlemorzsával és rádaraboljuk a vajat. Végül az előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük 30 perc alatt.

    9 ISTENI RAKOTT KRUMPLI VARIÁCIÓ, AMIBŐL GARANTÁLTAN REPETÁZNI FOG A CSALÁD >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A RAKOTT KRUMPLI - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Darált húsos-zöldséges rakott krumpli recept?

Magazin