Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Darált húsos rakott karfiol

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg rizs
  • 1 fej karfiol
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 1 ek pirospaprika (őrölt)
  • 40 dkg darált sertéshús
  • frissen őrölt bors
  • 37,5 dkg teföl
  • 3 db tojás
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítés

    1. A szűrőben leöblített rizst megfőzzük kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szerdjük, majd bő, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk, és egy kevés sóval ízesített vízben szintén roppanósra főzzük. Amikor elkészültek, leszűrjük.
    2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megpároljuk benne a megtisztított, felaprított hagymákat. Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre. Ezután hozzáadjuk a darált húst, kevergetve fehéredésig sütjük és közben szétnyomkodjuk a csomókat. Sóval és borssal ízesítjük. Ha ezzekkel elkészültünk, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a főtt rizst és a sárgarépakarikákat.
    3. A rizses-húsos keveréket egy kiolajozott nagy sütőtálba simítjuk, majd karfiolrózsákat szórunk rá. A tejfölt kikeverjük a tojásokkal és egy kevés sóval, majd a karfiolra öntjük, aztán a tetejét megszórjuk a lereszelt sajttal.
    4. Végül a rakott karfiolt egy 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük. Salátával tálalhatjuk.

     

    RAKOTT KRUMPLI 

    VEGETÁRIÁNUS RAKOTT ZÖLDBAB 

    SONKÁS RAKOTT TÉSZTA 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin