Darált húsos raguval töltött sütőtök sajttal

Hozzávalók

  • 40 dkg sütőtök
  • 10 dkg darált sertéshús
  • 9 db krumpli
  • 8 ek rizs
  • 5 dkg trappista sajt
  • 2 db nagy csiperkegomba (törzse)
  • 1,5 db paradicsom
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csilipaprika
  • 1 db tojás
  • 0,5 db csípős hegyes paprika
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. A tököt félbevágjuk, a magjait eltávolítjuk. Egy nagy tepsibe tesszük, majd öntünk alá 1 deci vizet, és légkeveréssel 180 fokon 45 percig sütjük a sütőben.
    2. A krumplikat sós vízben héjastul előfőzzük. A rizst elfelezzük, a töltelékbe való rizst egy kicsit előfőzzük, a köretnek valót pedig készre főzzük.
    3. Az újhagymát felszeleteljük, a zöldjét félretesszük, a fokhagymát felaprítjuk. A paprikát, a gombát és a paradicsomot feldaraboljuk.
    4. Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a zöldségeket, majd megpirítjuk.
    5. Egy keverőtálban összekeverjük a húsos ragut, az újhagyma zöldjét, a rizst, a tojást és a fűszereket. Ezután megpucoljuk a krumplit.
    6. A megpárolt sütőtököt megsózzuk, megborsozzuk, majd megtöltjük a húsos raguval, mellétesszük a krumplikat, majd locsolunk rá olajat. 180 fokon 30 percig sütjük.
    7. 30 perc után kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percig sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra, és még 5 percig pirítjuk.
    8. Az elkészült sütőtököt rizzsel, krumplival és egy szál petrezselyemmel tálaljuk.

Megjegyzés

A töltött zöldségek a kedvenceim. Tetszés szerint variálhatóak, s egy nagyon finom élményben lesz részünk általuk.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek