Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos raguval töltött sütőtök sajttal

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A tököt félbevágjuk, a magjait eltávolítjuk. Egy nagy tepsibe tesszük, majd öntünk alá 1 deci vizet, és légkeveréssel 180 fokon 45 percig sütjük a sütőben.
  2. A krumplikat sós vízben héjastul előfőzzük. A rizst elfelezzük, a töltelékbe való rizst egy kicsit előfőzzük, a köretnek valót pedig készre főzzük.
  3. Az újhagymát felszeleteljük, a zöldjét félretesszük, a fokhagymát felaprítjuk. A paprikát, a gombát és a paradicsomot feldaraboljuk.
  4. Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a zöldségeket, majd megpirítjuk.
  5. Egy keverőtálban összekeverjük a húsos ragut, az újhagyma zöldjét, a rizst, a tojást és a fűszereket. Ezután megpucoljuk a krumplit.
  6. A megpárolt sütőtököt megsózzuk, megborsozzuk, majd megtöltjük a húsos raguval, mellétesszük a krumplikat, majd locsolunk rá olajat. 180 fokon 30 percig sütjük.
  7. 30 perc után kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percig sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra, és még 5 percig pirítjuk.
  8. Az elkészült sütőtököt rizzsel, krumplival és egy szál petrezselyemmel tálaljuk.

Megjegyzés

A töltött zöldségek a kedvenceim. Tetszés szerint variálhatóak, s egy nagyon finom élményben lesz részünk általuk. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss