Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos raguval töltött padlizsán

75 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • 1 db padlizsán
  • 10 dkg darált hús ( sertés)
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db csili
  • 1 db tojás
  • 3 szál kakukkfű
  • 4 db krumpli
  • 1 szál rozmaring
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • morzsolt kakukkfű
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg sajt (puha, francia)

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzöm.
  2. A darált húst egy tálba teszem. A paradicsom és a paprika felét félreteszem, a többi zöldséget megtiszítom és felvágom, majd a tálba teszem.
  3. A padlizsánt hosszában félbevágom, cseresznyemagozóval kikanalazom a belsejét egy kis peremet hagyva. Néhány gombócot félreteszek, a többit felvágom, és a raguhoz teszem. Ráütöm a tojást, fűszerezem sóval, borssal és őrült paprikával, majd alaposan összekeverem.
  4. A krumplikat megpucolom.
  5. A padlizsáncsónakokat berakom egy nagy serpenyőbe, megtöltöm a raguval, mellérakom a zöldségeket. Sózom, borsozom, locsolok rá olajat, rárakom a kakukkfű és rozmaring ágakat. Betakarom egy alufóliával, és berakom a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  6. 30 perc után leveszem a fóliát, feltekerem a sütőt 200 fokra, s tovább sütöm 10 percig.
  7. Lereszelem a sajtot, majd a végén ráteszem.

 

Megjegyzés

Mediterrán töltött padlizsán francia lágy sajttal. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss