A darált húst egy tálba teszem. A paradicsom és a paprika felét félreteszem, a többi zöldséget megtiszítom és felvágom, majd a tálba teszem.
A padlizsánt hosszában félbevágom, cseresznyemagozóval kikanalazom a belsejét egy kis peremet hagyva. Néhány gombócot félreteszek, a többit felvágom, és a raguhoz teszem. Ráütöm a tojást, fűszerezem sóval, borssal és őrült paprikával, majd alaposan összekeverem.
A krumplikat megpucolom.
A padlizsáncsónakokat berakom egy nagy serpenyőbe, megtöltöm a raguval, mellérakom a zöldségeket. Sózom, borsozom, locsolok rá olajat, rárakom a kakukkfű és rozmaring ágakat. Betakarom egy alufóliával, és berakom a 180 fokra előmelegített sütőbe.
30 perc után leveszem a fóliát, feltekerem a sütőt 200 fokra, s tovább sütöm 10 percig.