Darált húsos raguval töltött padlizsán

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán
  • 10 dkg darált hús (sertés)
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db csili
  • 1 db tojás
  • 3 szál kakukkfű
  • 4 db krumpli
  • 1 szál rozmaring
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • morzsolt kakukkfű
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg sajt (puha, francia)

Elkészítés

    1. A krumplit héjában megfőzöm.
    2. A darált húst egy tálba teszem. A paradicsom és a paprika felét félreteszem, a többi zöldséget megtiszítom és felvágom, majd a tálba teszem.
    3. A padlizsánt hosszában félbevágom, cseresznyemagozóval kikanalazom a belsejét egy kis peremet hagyva. Néhány gombócot félreteszek, a többit felvágom, és a raguhoz teszem. Ráütöm a tojást, fűszerezem sóval, borssal és őrült paprikával, majd alaposan összekeverem.
    4. A krumplikat megpucolom.
    5. A padlizsáncsónakokat berakom egy nagy serpenyőbe, megtöltöm a raguval, mellérakom a zöldségeket. Sózom, borsozom, locsolok rá olajat, rárakom a kakukkfű és rozmaring ágakat. Betakarom egy alufóliával, és berakom a 180 fokra előmelegített sütőbe.
    6. 30 perc után leveszem a fóliát, feltekerem a sütőt 200 fokra, s tovább sütöm 10 percig.
    7. Lereszelem a sajtot, majd a végén ráteszem.

     

Megjegyzés

Mediterrán töltött padlizsán francia lágy sajttal.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin