Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Darált húsos pizzatekercs

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg búzaliszt (BL-51) + a nyújtáshoz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg zsírszegény túró
  • 6 ek tej (3,5%-os)
  • 8 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 35 dkg darált csirkehús
  • 7,5 dkg kemény sajt
  • 2 db tojás
  • bors
  • édes-nemes paprika
  • kakukkfű
  • 7 dkg paradicsompüré

Elkészítés

    1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és 1/2 tk sóval. Hozzáadjuk a túrót és a tejet, megöntözzük 6 ek olívaolajjal, majd simára gyúrjuk. Folpackba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig
    2. Közben a töltelékhez a megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a megmosott paradicsomot apróra kockázzuk. Hozzáadjuk a darált húst, összegyúrjuk a reszelt sajt felével és 1 db tojással, majd sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel ízesítjük.
    3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és sütőpapírral leterítünk két tepsit. A tésztát lisztezett felületen kb. 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a 2 ek olívaolajjal kikevert paradicsompürével, majd a húsos masszával, és hosszában feltekerjük.
    4. A tekercset 2 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott csigákat a tepsikbe fektetjük. A tetejüket megkenjük az elkevert maradék tojással, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül a csigákat az előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 15-20 perc alatt.

      SÓs vendégvárók >>>

      Még több pizzás csiga recept >>>

      VILLÁMGYORS PIZZÁS CSIGA >>>
       

      PIZZÁS CSIGA >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin