Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos karfiol bomba

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük, majd kihűtjük. A húsból, tojásból, az áztatott zsemléből, apróra vágott hagymából, fokhagymából és fűszerekből ízletes fasírtot gyúrunk. Ha van petrezselyem, akkor apróra vágva azt is bele lehet keverni.

A főtt karfiolt egy tűzálló tál közepére helyezzük, majd a kész fasírozott hússal "becsomagoljuk" és a sűtőben kb. 30-40 perc alatt lassan készre sütjük. Kb. annyi idő alatt készül el, mint az egyben sült fasírt.

Felszeletelni úgy kell, mint egy tortát és akkor szép, ha ka özépen látszanak a karfiol rózsái.

Jó étvágyat!

Megjegyzés

Nagyon praktikus, gyors nyári ebéd vagy vacsora egy kis salátával vagy egyéb más körettel. - juditocean

Ezek is érdekelhetnek

Friss