A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük, majd kihűtjük. A húsból, tojásból, az áztatott zsemléből, apróra vágott hagymából, fokhagymából és fűszerekből ízletes fasírtot gyúrunk. Ha van petrezselyem, akkor apróra vágva azt is bele lehet keverni.
A főtt karfiolt egy tűzálló tál közepére helyezzük, majd a kész fasírozott hússal "becsomagoljuk" és a sűtőben kb. 30-40 perc alatt lassan készre sütjük. Kb. annyi idő alatt készül el, mint az egyben sült fasírt.
Felszeletelni úgy kell, mint egy tortát és akkor szép, ha ka özépen látszanak a karfiol rózsái.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre