Elkészítése: Először készítsük el a fűszerolajat: a fűszernövényeket zúzzuk pépesre, öntsük fel az olívával, s addig keverjük, amíg egyenletes, zöld olajat kapunk. Ekkor tegyük félre, s felhasználás előtt legalább fél órát pihentessük. A darált húst sózzuk, borsozzuk, majd keverjünk hozzá az apróra vágott hagymát, a kakukkfüvet, az egyik tojást, a megtisztított és keskeny metéltre vágott spenótot, a Rafinériát, valamint a feta sajtot. Az egészet jól dolgozzuk össze, és pihentessük fél órát. A vajastésztákat nyújtsuk bő tenyérnyire, szurkáljuk meg villával, hogy a töltelék gőze majd könnyebben távozhasson, s egy-egy lap közepére halmozzuk a hús negyedét. A töltelékeket csomagoljuk be, a batyukat kenjük meg a másik felvert tojással, s helyezzük kivajazott sütőlapra. A sütőt melegítsük fel 170 fokra, s abban kb. 20 perc alatt süssük pirosra a töltött tésztákat. Tálaláskor a csíkokra vágott fejessalátát és a fűszeres olajat kínálunk hozzá.