Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darahalava mogyoróval és mazsolával

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy kisebb edényben összekeverjük és felforraljuk a vizet, a cukrot és a mazsolát, majd lefedjük.

Egy másik edénybe kerül a vaj, amit felolvasztunk, majd bele a dara, folyamatosan kevergetjük közepes lángon kb. 10 percig, ekkor beletesszük a mogyorót (isteni illata van), és tovább kevergetjük pár percig, míg a dara szépen megbarnul.

Lehúzzuk a tűzről, és a cukros vizet ráöntjük a darára. Óvatosan, mert gőz csap fel, de csak addig, míg a dara magába szívja a folyadékot.
Ezután kis lángon még addig kevergetjük, amíg teljesen magába szívja a folyadékot. Fedőt teszünk rá, elzárjuk, és pihentetjük 5 percig.

Melegen tálaljuk kis tálkában.

Megjegyzés

A mennyiségek többszörözhetőek!

Fontos, hogy vajon és ne más zsiradékon csináljuk. Lehet dióval is, de a piritott mogyoró nagyon finom.

Több változata is lehetséges a fantáziánkra van bízva, hogy mit teszünk bele. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek