A felkarikázott sárga- és fehérrépákat kevés vízben a megpucolt, egészben hagyott vöröshagymával és a petrezselyemzölddel félkészre pároljuk. Kevés sót, borsot adhatunk hozzá.
Miután megpuhultak a zöldségek, a hagymát kivesszük a levesből. Feltöltjük az edény 2 liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat, majd felforraljuk.
Közben elkészítjük a daragaluskát, amelyhez a tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük a zsírt, kicsit borsozzuk, ételízesítővel és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Annyi búzadarát keverünk hozzá, hogy közepes állagú masszát kapjunk. A késhegynyi szódabikarbónát is hozzákeverjük. Hagyjuk kicsit pihenni.
A galuskákat evőkanállal a forró, lobogó levesbe szaggatjuk. Pár perc alatt megfőnek. Amikor feljönnek a leves felszínére 2-3 percig még főzzük. Forrón tálaljuk.