Keress receptre vagy hozzávalóra

Darafelfújt bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók

  • 7,5 dl tej
  • 20 dkg búzadara (+ a formához)
  • 1 csipet só
  • 6 dkg vaj (+ a formához)
  • 8 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 50 dkg vegyes bogyós gyümölcs
  • porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés

    1. A tejet sűrűre főzzük a darával és a sóval. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, majd hagyjuk kihűlni.
    2. A masszához forgatjuk a cukorral habosra kevert tojásokat, majd a massza felét kivajazott és darával meghintett tűzálló tálba simítjuk.
    3. Meghintjük a gyümölcs felével, bevonjuk a megmaradt masszával, és rászórjuk a maradék gyümölcsöt. 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Próbáljuk ki a felfújtat vörösbor és konyak keverékébe áztatott aszalt szilvával is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek