Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dani szelet

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 16 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (sárgabarack, szilva, vörösáfonya, mazsola)
  • A krémhez:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl tejszín
  • 0,5 dl narancslé
  • 1 narancs reszelt héja
  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db érett avokádó
  • 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 1 dl rum
  • kockákra vágott piskóta
  • A díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • étcsokoládé
  • vegyes aszalt gyümölcs

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához az 5 dkg étcsokoládét felolvasztjuk, az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. A tojásfehérjét a cukor 2/3 részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral, hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, a habbá vert fehérjét és a liszttel elkevert aszalt gyümölcsöket. Kb. 24*40 cm-es tepsiben 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.

3. A krémhez való aszalt gyümölcsöt beáztatjuk a rumba.

4. A krémhez 0,5 dl tejszínbe belereszeljük 1 narancs héját, elkeverjük 0,5 dl narancslével, majd forrásig melegítjük 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg étcsokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.

5. 1 dl tejszínt forrásig melegítjük 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg fehércsokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.

6. A kihűlt piskóta széleit kb. 1 cm szélesen körbevágjuk, a levágott széleket kockákra vágjuk, majd elkeverjük a rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel, meglocsoljuk egy kevés rummal (egyéb maradék piskótát is felhasználhatunk a krémhez).

7. A fehércsokoládés krémet összekeverjük a mascarpone krémsajttal, hozzákeverjük a pürésített avokádót, majd a kockákra vágott piskótával elkevert aszalt gyümölcsöket.

8. A piskóta tetejére rákenjük az étcsokoládés krémet, majd a piskótával összekevert fehér csokoládés krémet, végül a habbá vert tejszínt.

9. Olvasztott csokoládéval és aszalt gyümölcsökkel díszítjük, majd tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss