Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dán csirke

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkéket felnegyedeljük. A vaj felét felforrósítjuk, és a csirkedarabokat megsütjük benne.

A csirkét kiszedve a zsiradékban megpároljuk a felszeletelt gombát és gyöngyhagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, és visszatesszük a csirkedarabokat. 2 dl forró vízzel felöntjük, és lefedve 20 perc alatt puhára pároljuk.

A zöldborsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a megmaradt vajjal összekeverjük. A zöldborsót tálra tesszük, elhelyezzük rajta a csirkedarabokat.

A hagymás, gombás levet felmelegítjük,
összekeverjük a tejszínnel, és leöntjük vele a csirkét.

Párolt rizzsel és salátával tálaljuk. Nagyon kiadós, dekoratív étel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss