Elkészítés: A csirkéket felnegyedeljük. A vaj felét felforrósítjuk, és a csirkedarabokat megsütjük benne.
A csirkét kiszedve a zsiradékban megpároljuk a felszeletelt gombát és gyöngyhagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, és visszatesszük a csirkedarabokat. 2 dl forró vízzel felöntjük, és lefedve 20 perc alatt puhára pároljuk.
A zöldborsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a megmaradt vajjal összekeverjük. A zöldborsót tálra tesszük, elhelyezzük rajta a csirkedarabokat.
A hagymás, gombás levet felmelegítjük,
összekeverjük a tejszínnel, és leöntjük vele a csirkét.
Párolt rizzsel és salátával tálaljuk. Nagyon kiadós, dekoratív étel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre