Verjük fel a tojást a cukorral, és forgassuk bele az átszitált lisztet, kakaót és sütőport. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy csatos tortaformát és töltsük bele a tésztát. Süssük 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig.
A krémhez verjük fel a tejszínt, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten 30 percig. A fehér csokit olvasszuk meg gőz felett, és keverjünk hozzá a tejszínhabból először 3 evőkanálnyit, majd a többit is. Kenjük a habot a kihűlt tésztára, és hűtsük le.
Közben olvasszuk meg a csokit a díszítéshez, és keverjük hozzá a tejszínt. Töltsük zacskóba, vágjuk le a sarkát, és nyomjunk belőle foltokat a torta tetejére.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre