Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dal (indiai lencsetál)

MME MME
9 3.8/5
45 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. Egy kisebb edényben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, majd rádobjuk a fokhagyma és a hagyma felét, és gyenge tűzön kb. 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Közben egy másik edénybe öntünk 8 dl vizet, beleszórjuk a lencsét, hozzáadjuk a maradék hagymát, fokhagymát és a fűszereket. Felforraljuk, majd fedő alatt, mérsékelt lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Ha már megpuhult, kivesszük a felét, krémesre turmixoljuk, majd visszakeverjük a tálban maradt lencséhez. Hozzáadjuk a pirított hagymát is, és az egészet kb. 5 perc alatt összefőzzük.

Indiában friss petrezselyemzölddel vagy mentalevéllel kevert joghurttal és paradicsomkockákkal tálalják.

Megjegyzés

Joghurt nélkül kiváló étel a 90 napos diétában keményítő napra, mivel rántás nélkül készül, ráadásul só sincs benne. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss