Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsés-borsós dahl

Hozzávalók

  • 10 dkg lencse
  • 10 dkg vörös lencse
  • 10 dkg sárgaborsó
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg szalonna
  • 10 dkg vegyes mag (napraforgó, tökmag, fenyőmag)
  • 1 tk kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés

    1. A száraz hozzávalókat, a rizs kivételével, beáztatjuk 3-4 órára.
    2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben zsirjára sütjük. Rádobjuk a kockára vágott hagymát, üvegesre sütjük, majd rádobjuk a fűszereket . Pár percig együtt sütjük őket, majd felengedjük vízzel.
    3. Beletesszük a leszűrt hüvelyeseket és a rizst, majd megszórjuk ételízesítővel, és puhára főzzük. Közben egy kevés olajon megpirítjuk a magokat. A dahl mikor kész, tányerra szedjük, és megszórjuk a piríott magokkal. Önmagában, vagy sül húsok köreteként is fogyaszthatjuk.

Megjegyzés

Ez egy nagyon kiadós, fűszeres Indiai étel. Rendkívül ízletes.

Hanzlzita
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin