Currys vajkrém

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 1 kis fej hagyma
  • 8 szem aszalt barack
  • 1 csokor friss koriander
  • 25 dkg vaj
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • fél teáskanál cukor
  • 1 kg rozskenyér

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, nagyon apróra vágjuk. Az aszalt barackot kis kockákra aprítjuk. A koriandert leöblítjük, összevagdaljuk.
    Elkészítés: Felforrósítunk 5 dkg vajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a curryt, a barackot 2-3 percig együtt pirítjuk. Hagyjuk kihűlni. A maradék vajat habosra keverjük, beledolgozzuk a currys hagymát, a koriandert, és sóval, borssal, erős paprikával és cukorral ízesítjük. Csípős-pikáns ízű legyen! Külön tálkában kínáljuk a kenyérhez.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 2294 kJ/548 kcal

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin