Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Currys pulykaragu

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 25 dkg vadrizs keverék
  • 1 db diónyi gyömbér
  • 4 db felezett sárgabarackbefőtt
  • 25 dkg körszeletes ananászbefőtt
  • 3 ek avokádóolaj
  • bors
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl kókusztej
  • currypor
  • 5 ek 2,8%-os tej
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 7,5 dkg kesudió
  • citromfűlevél a díszítéshez

Elkészítés

    1. A megmosott pulykamellfilét konyhai papírtörlőn leszárítjuk, majd kockákra vágjuk. A rizst megfőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Közben a gyömbért finomra aprítjuk és a kétféle befőttet lecsepegtetjük. A barackot vékony cikkekre, az ananászkarikákat pedig félbevágjuk.
    2. A serpenyőben felhevített avokádóolajon az előkészített gyümölcsöket megkapatjuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon kevergetve megpirítjuk a húst, majd megsózzuk, megborsozzuk és összeforgatjuk a gyömbérrel. Felöntjük a tejszínnel és a kókusztejjel, ízlés szerinti mennyiségű curryporral pikánsra ízesítjük, és a tejjel elkevert étkezési keményítővel kissé besűrítjük.
    3. A kesudiót megpirítjuk egy tiszta serpenyőben. A barackot és az ananászt, valamint a currys ragut adagonként elosztjuk a tányérokon, megszórjuk a kesudióval és csíkokra metélt citromfűvel díszítjük. A rizst külön tálaljuk az ételhez.

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress

MME
A többnyire Új-Zélandon előállított hidegen sajtolt étkezési avokádóolaj szívbarát termék és fontos Q10-forrás. Friss salátákhoz, pácokhoz és sütéshez egyaránt kiváló. Ne ijedj meg, ha enyhén zavaros, ez a kíméletes szűrés miatt természetes jelenség.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin