Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Currys kölessel töltött csirke

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db egész csirke
  • 10 szem feketebors
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg csirkemáj
  • 10 dkg előfőzött köles
  • őrölt bors
  • currypor
  • őrölt pirospaprika
  • morzsolt majoránna
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés cayenne bors
  • 1 citrom reszelt héja
  • kevés fokhagymapor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 db tojás
  • A csirke külső fűszerezéséhez:
  • őrölt pirospaprika
  • kevés étolaj
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 dl sör
  • A fűszeres krumplihoz:
  • 2 kg krumpli
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • kevés morzsolt bazsalikomlevél
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemájat külön edényben megfőztem fűszer nélkül. A csirkét hideg vízben feltettem főni néhány szem borssal, 1 kanál sóval. 30 percig előfőztem. A kölest laplében megfőztem az előírás szerint.

A közben kihűlt csirkemájat feldaraboltam apróra. Összeállítottam a csirke töltelékét: a vöröshagymát nagyon apróra daraboltam, enyhén megsóztam, majd elkevertem a darabolt csirkemájjal, a megfőtt kölessel, kevés borssal, sóval, majoránnával, 1 kanál curryporral (paszta is használható), kevés őrölt pirospaprikával, pici cayenne borssal (csilipehely is használható hozzá, vagy csípős őrölt paprika), hozzáreszeltem 1 citrom héját, és belefacsartam 1/2 citrom levét, kevés fokhagymaporral és 2 tojással elkevertem, majd megtöltöttem vele a csirkét. A csirke lábait összekötöttem, és kívülről megsóztam, kevés őrölt pirospaprikával, 1 kanál ketchuppal, elkevert 1 kanál olajjal kívülről bekentem.

A krumplit megpucoltam, kockákra vágtam, megsóztam, kevés őrölt paprikával, bazsalikomlevéllel és kevés étolajjal jól elkevertem, hozzákevertem a felcsíkozott hagymát, a fokhagymagerezdeket, és a tepsi aljára terítettem. Erre fektettem a töltött csirkét.

Lefóliáztam, és a sütőbe tettem. Addig sütöttem, míg a krumpli is megpuhult. A legvégén a fóliát levéve 1 dl sört öntöttem a csirke tetejére azért, hogy kicsit ropogósabb legyen a csirke bőre.

Ezek is érdekelhetnek

Friss