A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a meghámozott burgonyát 2 cm-es kockákra vágjuk, a megmosott karfiolt rózsákra szedjük. Fazékban felhevítjük az olajat, rádobjuk az előkészített zöldségeket, és kb. 3 percig pároljuk. Felöntjük a kókusztejjel és az alaplével, felforraljuk, majd résnyire nyitott fedő alatt főzzük kb. 20 percig. Botmixerrel finomra pürésítjük, és sóval, borssal, valamint a citromlével ízesítjük.
A curryport kis nyeles edényben vagy serpenyőben zsiradék nélkül enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, és kevergetve megolvasztjuk.
A krémlevest adagonként csészékbe vagy tányérokba merjük, majd meglocsoljuk a currys vajjal és megszórjuk a petrezselyem- vagy tárkonylevéllel. Azonnal tálaljuk.