Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Currys karfiolkrémleves

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 15 dkg lisztesre fövő burgonya
  • 1 kg karfiol
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 4 dl kókusz tej
  • 6 dl zöldségleves-alaplé
  • frissen őrölt bors
  • 3 ek citromlé
  • 2 tk currypor
  • 5 ek vaj
  • 2 ek petrezselyem- vagy tárkonylevél

Elkészítés

    1. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a meghámozott burgonyát 2 cm-es kockákra vágjuk, a megmosott karfiolt rózsákra szedjük. Fazékban felhevítjük az olajat, rádobjuk az előkészített zöldségeket, és kb. 3 percig pároljuk. Felöntjük a kókusztejjel és az alaplével, felforraljuk, majd résnyire nyitott fedő alatt főzzük kb. 20 percig. Botmixerrel finomra pürésítjük, és sóval, borssal, valamint a citromlével ízesítjük.
    2. A curryport kis nyeles edényben vagy serpenyőben zsiradék nélkül enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, és kevergetve megolvasztjuk.
    3. A krémlevest adagonként csészékbe vagy tányérokba merjük, majd meglocsoljuk a currys vajjal és megszórjuk a petrezselyem- vagy tárkonylevéllel. Azonnal tálaljuk.
A curryport addig kell pirítani, amíg illatozni kezd.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin