Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Currys karfiol csicseriborsókrémmel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol (kisebb)
  • kb. 0,5 dl olívaolaj
  • 1 tk currypor
  • késhegynyi kurkuma (elhagyható)
  • A krémhez:
  • 24 dkg csicseriborsó
  • citromlé
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A karfiolt megossuk meg, rózsáira szedjük, majd bő, enyhén sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük.
    2. Az olívaolajban elkeverjük a curryt, a kurkumát és egy kevés sót. Beleforgatjuk a karfiolrózsákat, majd mindet sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és p sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.
    3. A krémhez a csicseriborsót leszűrjük, a konzerv levét félretesszük. Késes aprítóba tesszük egy kevés sóval és 1-2 ek citromlével együtt, majd összetörjük. Hozzácsorgatunk egy kevés olívaolajat, ezzel krémesítjük, ha túl sűrű lenne, a félretett lével ízlés szerint hígíthatjuk. A sült karfiol mellé tálaljuk, salátával kínálhatjuk.

      Még több karfiolos finomság >>> 

      Vegetáriánus ételek >>> 

      HUMUSZ NÉGYFÉLEKÉPP - ISTENI VARIÁCIÓK CSICSERIBORSÓKRÉMRE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin