Elkészítés: A húst vágjuk fel 0,5x0,5x1cm-es csíkokra. Egy tálba reszeljük a fokhagymát, hozzátesszük a finomra vágott vöröshagymát, a bazsalikomot, a sót, hozzáöntjük az olajat, a citromlevet és a szójaszószt. Összekeverjük, majd beletesszük a húst. Gondosan átkeverjük, hogy a páclé a húst teljesen bevonja. Legalább 1 órára (lehetőség szerint inkább egy éjszakára) lefedve a hűtőbe tesszük. Időnként kavarjuk meg, hogy a páclé egyenletesen oszoljon el a húsok felszínén.
Wokban vagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Rakjuk bele a húst, és nagy lángon pirítsuk. Amikor kezd a hús pirosodni, szórjuk rá a cukrot, és süssük kb. 1 percig. Ezután rakjuk bele a fűszereket, kavarjuk át, majd öntsük fel 3 dl vízzel, amiben előzőleg feloldottuk a húsleveskockát. Főzzük el a levét, majd öntsük fel vízzel. Mindezt ismételgessük mindaddig, amíg a hús teljesen megpuhul. Pirítsuk le zsírjára, tegyük bele a vékony csíkokra vágott gombát, forgassuk át, majd öntsük fel a tejszínnel. Főzzük át, rakjuk bele az 1 dl hideg vízben feloldott keményítőt. Gondosan keverjük össze, forraljuk 1 percig, ízesítsük (ha szükséges), végül húzzuk le a tűzről.
Süssünk fejenként 2-3 sós palacsintát. Mindegyik közepébe rakjunk 2-3 evőkanállal a currys húsból. A palacsinták széleit hajtsuk fel, majd rakjuk kivajazott tűzálló edénybe úgy, hogy a hajtott rész alulra kerüljön. 200 fokos sütőben 10-12 percig süssük. Tálaláskor a palacsinták tetejét kenjük meg hideg tejföllel.