Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Currys húsgombóc

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A 25 dkg darált húst, a tojást, 1 fej apróra vágott hagymát, a zsemlemorzsát, 2,5 teáskanál curryt, sót, borsot, a felaprított petrezselymet és fokhagymát jól összedolgozzuk, és kisebb gombócokat formálunk belőle, majd olajban megsütjük.

4-5 fej hagymát és 50 dkg hámozott paradicsomot kockára vágunk. A hagymát megdinszteljük, ha már üveges, beletesszük a paradicsomot, 4 evőkanál curryt (nem tévedés!), 1 evőkanál őrölt gyömbért, 2 percig lesütjük. Ezután 1 db húsleveskockát, sót, borsot, a húsgombócokat beletesszük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. kb. 45 percig kis lángon főzzük. Végül 1 pohár tejfölt keverünk bele.

Főtt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

A recept egy Indonéziában született német ismerősömtől származik. Már többször kipróbáltuk, mindig bevált. A nagyon erős és átható illatú curry használatától óvakodjunk. - akiraly

Ezek is érdekelhetnek

Friss