Elkészítés: A 25 dkg darált húst, a tojást, 1 fej apróra vágott hagymát, a zsemlemorzsát, 2,5 teáskanál curryt, sót, borsot, a felaprított petrezselymet és fokhagymát jól összedolgozzuk, és kisebb gombócokat formálunk belőle, majd olajban megsütjük.
4-5 fej hagymát és 50 dkg hámozott paradicsomot kockára vágunk. A hagymát megdinszteljük, ha már üveges, beletesszük a paradicsomot, 4 evőkanál curryt (nem tévedés!), 1 evőkanál őrölt gyömbért, 2 percig lesütjük. Ezután 1 db húsleveskockát, sót, borsot, a húsgombócokat beletesszük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. kb. 45 percig kis lángon főzzük. Végül 1 pohár tejfölt keverünk bele.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre