Keress receptre vagy hozzávalóra

Currys halleves kókusztejjel

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 1 sárgarépa
  • 1/2 zeller
  • 1 kápia paprika vagy fél kaliforniai paprika
  • 5 dkg zöldborsó
  • 1 liter alaplé
  • 2 evőkanál vörös curry paszta
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 3 dl kókusztej
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 evőkanál snidling
  • 50 dkg hal (tőkehal, harcsa, fogas, pangasius, lazac, akár vegyesen)
  • kevés olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított, felaprított hagymát és fokhagymát az olajon megdinszteljük, megszórjuk liszttel, pirospaprikával, hozzáadjuk a curry pasztát, összekeverjük, 1 percig óvatosan pirítjuk, felöntjük az alaplével, közben kevergetjük. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott zöldségeket és a felkockázott halfilét, beleöntjük a kókusztejet, sózzuk, és még 10 percig főzzük.

    Snidlinggel és petrezselyemmel meghintjük, elkeverjük, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, teríték: Butlers

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mindmegette 3 évvel ezelőtt
Zöldségalaplé tökéletes hozzá. :) Sok sikert! Üdv Mme
horatius 3 évvel ezelőtt
Miből kellene készíteni az alaplét hozzá?

Hasonló Receptek

Magazin