Elkészítés: A csirkecombokat megsózzuk, borsozzuk, kevés olvíaolajon hirtelen átsütjük, majd ha kezd pirulni, kitesszük egy tálra. A maradék olajon megdinszteljük a hagymát, a karikára vágott sárgarépát. Beletesszük a húst, jól megszórjuk curryporral, és hozzátesszük az megtisztított, cikkekre vágott almákat is. Gyengén összeforgatjuk, hogy ne törjön a hús, majd fedő alatt pároljuk tovább. Ha kell, vízzel pótoljuk a levét. Borsot, curry-t, sót ízlés szerint teszünk még bele. Amikor az alma és a répa már jó puhára főtt, és a hús is puha, akkor a húsokat újra kivesszük az edényből. A tejszínt csomómentesen elkeverjük a keményítővel (liszttel), beleöntjük a szaftba. Közben rúdmixerrel pépesítjük az egészet. Ha nincs rúdmixerünk, akkor besűrítjük, majd a tűzről levéve, turmixgépben pépesítjük. Ha kész, a simára turmixolt szaftot visszatesszük a tűzre, visszatesszük bele a húst, és még jól összeforraljuk. Spagettivel, makarónival, nokedlivel vagy esetleg krokettel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre