A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd apró kockákra vágjuk és lefűszerezzük sóval, borssal és curryvel. A curryt ízlés szerint használjuk, én kb. 6 evőkanállal tettem bele.
Wokban megpirítjuk a húst. Ha ízesebbre szeretnénk, két nagy fej hagymát pirítsunk a csirkemell alá és azon süssük (én a hagymát most kihagytam, így kicsit könnyebb az étel). Sűrűn kevergessük. Amint megpuhult, ráöntjük a kókusztejet és miután felforraltuk, lehúzzuk a tűzről.
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük.
Szintén wokban felmelegítjük az olívaolajat és a vajat. Rádobjuk a felszeletelt fokhagymát és a zöldfűszereket. Amikor a fokhagyma átlátszó lesz, rádobjuk a zöldbabot is, és addig pirítjuk, amíg kissé megpuhul. Akkor a legjobb, ha ropogós marad egy kicsit. Kóstolgatni kell közben.
A végeredmény egy krémes, édes, currys, szószos csirke lesz. A szafttal nem kell spórolni!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre