Currys-kókusztejes csirke párolt zöldbabbal és basmati rizzsel

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirkemell
  • 2 doboz kókusztej
  • 0,5 kg zöldbab (télen mirelit, nyáron friss)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma (nagy)
  • basmati rizs
  • olívaolaj
  • vaj
  • petrezselyem
  • snidling
  • bazsalikom
  • bors
  • curry levél
  • currypor

Elkészítés

    1.

    A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd apró kockákra vágjuk és lefűszerezzük sóval, borssal és curryvel. A curryt ízlés szerint használjuk, én kb. 6 evőkanállal tettem bele. 

    2.

    Wokban megpirítjuk a húst. Ha ízesebbre szeretnénk, két nagy fej hagymát pirítsunk a csirkemell alá és azon süssük (én a hagymát most kihagytam, így kicsit könnyebb az étel). Sűrűn kevergessük. Amint megpuhult, ráöntjük a kókusztejet és miután felforraltuk, lehúzzuk a tűzről.

    3.

    A rizst enyhén sós vízben megfőzzük.

    4.

    Szintén wokban felmelegítjük az olívaolajat és a vajat. Rádobjuk a felszeletelt fokhagymát és a zöldfűszereket. Amikor a fokhagyma átlátszó lesz, rádobjuk a zöldbabot is, és addig pirítjuk, amíg kissé megpuhul. Akkor a legjobb, ha ropogós marad egy kicsit. Kóstolgatni kell közben.

    5.

    A végeredmény egy krémes, édes, currys, szószos csirke lesz. A szafttal nem kell spórolni!

Megjegyzés

Fél óra alatt is becsempészheted Ázsiát a konyhádba. Íme!

Gáspár Kata
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin