Elkészítés: A fahéjat annyi vízbe tesszük, amennyi épp elfedi, felforraljuk, és lefedve 10 percig állni hagyjuk. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a fahéjas vizet, az élesztőt és a felolvasztott vajat. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, a tésztához adjuk. Kézzel simára dagsztjuk, letakarjuk, és 1 órát pihentetjük. Utána rúddá formázzuk, kerek kalácsot fonunk belőle, megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk díszítő cukorral vagy szezámmaggal. Kivajazott tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre