Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukros fánk

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • porcukor

Elkészítés

    1. Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne.
    2. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. 
    3. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró olajban szép barnára sütjük. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Egy tartalmas leves után kitűnő desszert, amely az ünnepi asztalon is résztvevő lehet.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin