Elkészítés: A lisztet a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, és jól elmorzsoljuk a sütőporos liszttel. Közben a szalalkálit pici langyos tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Ha lágy a tészta, tehetünk hozzá még lisztet.
Vékonyra nyújtjuk /én kb. 7 mm-esre nyújtottam, és ez kicsit pufók/. Különböző formákkal kiszúrjuk. Mélyebb kistányérra szórunk ki kristálycukrot, belemártjuk a kiszúrt tésztákat. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
180 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre