Elkészítés: Tésztát gyúrunk a lisztből, margarinból, tojássárgájából, pici sóval, tejföllel. Két cipóra osztjuk. Egyenként kinyújtjuk sütőpapíron gáztepsi méretűre, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
Készítünk egy keretet, ami 10 cm magas, 30 x 36 cm-es, lehet pl. kartonból, hullámpapírból, betekerve alufóliával. Az egyik kisült lapot beletesszük a tepsibe, köré tesszük a keretet.
A krémhez a pudingokat összekeverjük 50 dkg cukorral, felöntjük a vízzel, megfőzzük. A 9 tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral és vaníliás cukorral egy nagy tálban. Még forrón hozzáöntjük a pudingot, és óvatosan, lapáttal összeforgatjuk. Beleöntjük a keretbe, rátesszük a másik lapot, megszórjuk porcukorral. Egy éjszakán át állni hagyjuk.
Másnap a keretet levéve kockára vágjuk. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre