Cukrász krémes

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 37 dkg finom liszt
  • 22 dkg margarin
  • 2 tojássárgája (fehérjét a krémhez félretenni)
  • 1 kis pohár (1,75 dl) tejföl
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 7 csomag vaníliás pudingpor (főzős, nem érdemes olcsóbb fajtával kísérletezni, itt fontos az íz)
  • 2 liter víz
  • 60 dkg kristálycukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 9 tojásfehérje

Elkészítés

    Elkészítés: Tésztát gyúrunk a lisztből, margarinból, tojássárgájából, pici sóval, tejföllel. Két cipóra osztjuk. Egyenként kinyújtjuk sütőpapíron gáztepsi méretűre, és előmelegített sütőben világosra sütjük.

    Készítünk egy keretet, ami 10 cm magas, 30 x 36 cm-es, lehet pl. kartonból, hullámpapírból, betekerve alufóliával. Az egyik kisült lapot beletesszük a tepsibe, köré tesszük a keretet.

    A krémhez a pudingokat összekeverjük 50 dkg cukorral, felöntjük a vízzel, megfőzzük. A 9 tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral és vaníliás cukorral egy nagy tálban. Még forrón hozzáöntjük a pudingot, és óvatosan, lapáttal összeforgatjuk. Beleöntjük a keretbe, rátesszük a másik lapot, megszórjuk porcukorral. Egy éjszakán át állni hagyjuk.

    Másnap a keretet levéve kockára vágjuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Ügyes férjek, apukák házi feladata: készíthetnek rozsdamentes lemezből keretet a megadott méretek alapján (2. kép).

Ez a mennyiség gáztepsi méret, 30 szép nagy kocka krémes lesz belőle.

Nóra
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

JÓZSI 3 évvel ezelőtt
SZIA,A PUDINGPOR MENNYI GRAMM 1 CSOMAG,KÖSZI ! yoyoka20@gmail.com

Hasonló Receptek

Magazin