Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Cukrász krémes

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Cukrász krémes

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 114
  • Elküldve: 45

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 37 dkg finom liszt
  • 22 dkg margarin
  • 2 tojássárgája (fehérjét a krémhez félretenni)
  • 1 kis pohár (1,75 dl) tejföl
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 7 csomag vaníliás pudingpor (főzős, nem érdemes olcsóbb fajtával kísérletezni, itt fontos az íz)
  • 2 liter víz
  • 60 dkg kristálycukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 9 tojásfehérje

Elkészítés:

Tésztát gyúrunk a lisztből, margarinból, tojássárgájából, pici sóval, tejföllel. Két cipóra osztjuk. Egyenként kinyújtjuk sütőpapíron gáztepsi méretűre, és előmelegített sütőben világosra sütjük.

Készítünk egy keretet, ami 10 cm magas, 30 x 36 cm-es, lehet pl. kartonból, hullámpapírból, betekerve alufóliával. Az egyik kisült lapot beletesszük a tepsibe, köré tesszük a keretet.

A krémhez a pudingokat összekeverjük 50 dkg cukorral, felöntjük a vízzel, megfőzzük. A 9 tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral és vaníliás cukorral egy nagy tálban. Még forrón hozzáöntjük a pudingot, és óvatosan, lapáttal összeforgatjuk. Beleöntjük a keretbe, rátesszük a másik lapot, megszórjuk porcukorral. Egy éjszakán át állni hagyjuk.

Másnap a keretet levéve kockára vágjuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Ügyes férjek, apukák házi feladata: készíthetnek rozsdamentes lemezből keretet a megadott méretek alapján (2. kép).

Ez a mennyiség gáztepsi méret, 30 szép nagy kocka krémes lesz belőle.

A receptet és a fotót Gnorka küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Gnorka receptjeiből:
Elronthatatlan túrós pite
Cukrász krémes
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. november 17. (szombat) 23:16
    SZIA,A PUDINGPOR MENNYI GRAMM 1 CSOMAG,KÖSZI ! yoyoka20@gmail.com
    YOYOKA20 szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Tavaszi receptverseny 2015.
Receptversenyünkre május 1-ig ti is nevezhettek! Itt pedig az eddig beérkezett receptekből szemezhettek...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Citromos húsvéti linzer Citromos húsvéti linzer
Narancsos-áfonyás kuglóf Narancsos-áfonyás kuglóf
Szilvalekváros süti Szilvalekváros süti
Napóleon torta Napóleon torta
Zserbópite csokidarabokkal Zserbópite csokidarabokkal
Nehéz sós teasütemény Nehéz sós teasütemény
Mandarinos tiramisu-torony Mandarinos tiramisu-torony
Csirkehúsos-zöldséges tortilla Csirkehúsos-zöldséges tortilla
Citromos húsvéti kekszek Citromos húsvéti kekszek
Krémes madártej szelet Krémes madártej szelet
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124254_Adam110px.jpg Színpompás perui ízek a szakács zsenitől

Soha ne bízz egy olyan séfben aki a szabadidejében nem eszik igényesen!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124237_szinek110.jpg A színek ereje

Hatást gyakorolnak a hangulatunkra, az energiaszintünkre, az egészségünkre – egyáltalán nem mindegy tehát, milyen színekkel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124243_110hus.jpg Rakott sertésszelet gazdagon

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124239_110phar.jpg Barackos pohárdesszert

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124229_110leves.jpg Csirkeraguleves ropogós tésztával

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124235_citrus110.jpg Citruskörkép

Önmagában, gyümölcsléként, salátákhoz vagy desszertekhez – a következő, különleges citrusfélékből nem lehet eleget enni...

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124233_tej110.jpg Ha a tej megbetegít...

Rengeteg értékes anyagot tartalmaz, mégis egyre többen vannak, akik nem fogyaszthatják. Lássuk, mi lehet a felelős a problémáért!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124221_lemon-curd-110.jpg Lemon curd, az angol citromkrém

A lemon curd ízig-vérig angol találmány. A selymes, bársonyos, magával ragadó citromkrém a XIX. század közepe óta meghatározó…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept