Keress receptre vagy hozzávalóra

Cukormázas répatorta

Hozzávalók

  • 25 dkg sárgarépa
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • A kikenéshez:
  • vaj
  • liszt
  • A mázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek citromlé
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg marcipánmassza
  • zöld és narancsszínű természetes ételfesték

Elkészítés

    1.

    Lereszeljük a répát, majd lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és 5 percig pároljuk. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd hagyjuk kihűlni. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra verjük a cukorral és 5 ek forró vízzel. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az olajat. Beleforgatjuk a répát, majd hozzá szitáljuk a lisztet és a sütőport.

    2.

    Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a masszához forgatjuk. Kivajazunk és kilisztezünk egy kapcsos tortaformát, belesimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.

    3.

    Simára keverjük a porcukrot a citromlével és 2 ek forró vízzel, majd bevonjuk ezzel a mázzal a sütemény tetejét. Kinyújtjuk a marcipánt. A 2/3- át narancssárgára színezzük, a többit zöldre, és öt darab sárgarépát formázunk belőle. A tortát a répákkal díszítjük. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin