Cukormázas répatorta

Hozzávalók

  • 25 dkg sárgarépa
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • vaj és liszt a formához
  • A mázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek citromlé
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg marcipánmassza
  • zöld és narancsszínű természetes ételfesték

Elkészítés

    1.

    Reszeljük le a répát, majd tegyük lábosba, öntsünk alá kevés vizet, és pároljuk 5 percig. Szűrjük és csepegtessük le, majd hagyjuk kihűlni. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját verjük habosra a cukorral és 5 ek forró vízzel. Folyamatosan kevergetve adjuk hozzá az olajat. Forgassuk bele a répát, majd szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport.

    2.

    Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és óvatosan forgassuk a masszához. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát, simítsuk bele a tésztát, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig. Hagyjuk a formában kihűlni, majd vegyük ki belőle.

    3.

    Keverjük simára és fényesre a porcukrot a citromlével és 2 ek forró vízzel, és vonjuk be a mázzal a sütemény tetejét. Nyújtsuk ki a marcipánt. A 2/3- át színezzük narancssárgára, a többit zöldre, és formázzunk belőle öt sárgarépát. Díszítsük a tortát a répákkal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin