Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukormázas citromos kuglóf

default user icon

Hozzávalók

  • 35 dkg vaj + a formához
  • 7 dkg porcukor
  • 1/2 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 ek citromlé
  • 7 db tojás
  • 24 dkg kristálycukor
  • 38 dkg liszt (BL-51 vagy BL-55)
  • 25 dkg aprított kandírozott citrom
  • zsemlemorzsa a formához
  • A mázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 3 cl citromlé
  • 7 dkg sárgabaracklekvár
  • 5 dkg aprított kandírozott citrom

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 2,5 l-es kuglófformát kikenünk vajjal, és egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával.
    2. A vajat az átszitált porcukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal krémesre keverjük – tálas mixerben kb. 5 perc, kézi mixerrel kb. 10 perc alatt. Hozzáadjuk a citromlét, egymás után beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját, és habosra keverjük.
    3. A tojások fehérjét a kristálycukorral együtt habbá verjük. A hab felét a vajas krémhez adjuk, majd váltogatva a masszába forgatjuk a maradék habot, valamint apránként a lisztet és a kandírozott citromot.
    4. A tésztát az előkészített formába töltjük, és az előmelegített sütő alsó sínjén sütjük kb. 70 percig. Tűpróba után kivesszük a sütőből, és a formában pihentetjük 5 percig, mielőtt óvatosan kiborítjuk.
    5. A mázhoz a cukrot sűrűn folyósra keverjük a citromlével. A langyos kuglófot ecset segítségével megkenjük az átpasszírozott baracklekvárral, majd a cukormázzal, és száradni hagyjuk.

      ELEGÁNS, DE EGYSZERŰ: A KUGLÓF >>>

      11+1 ZSENIÁLIS KUGLÓFRECEPT >>>

      EGY IGAZI HÚSVÉTI KLASSZIKUS: KUGLÓF SZEKERES ADRIENTŐL >>>



  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin