Cukorborsóleves vajgaluskával

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg kifejtett cukorborsó
  • 3-4 szál petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • cukor
  • A vajgaluskához:
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • liszt (amennyit felvesz)

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított cukorborsót 1 evőkanál olajon kb. 10 percig lefedve párolom. Amikor a borsó levele elpárolgott, rászórok 1 evőkanálnyi cukrot, kevergetve pirítom 1-2 percig, aztán megszórom 1 evőkanálnyi liszttel, összekeverem, sózom, és felengedem annyi vízzel, ami háromszorosan ellepi. Lassú tűzön főzöm, amíg a borsó megpuhul.

    Amíg a leves fő, elkészítem a vajgaluskát. Egy keverőtálba felütöm a tojást, a vajjal habosra keverem, sózom, hozzáadok annyi lisztet, hogy nem túl lágy nokedlitésztát kapjak.

    Amikor a borsó megpuhult, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, és kiskanállal beleszaggatom a tésztát. Hagyom felforrni, az újraforrástól számítva 4-5 percig főzöm.

Megjegyzés

Víz helyett hús alaplével is felönthetjük, ha van otthon, úgy ízletesebb lesz. Én most, amikor készítettem, lefilézett csirkemellcsontból készítettem alaplevet A húsos csontot jóízűen fogyasztotta el kutymorgóm. Jó étvágyat hozzá, Nani.

Fülöp Sándor
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Haszusz 2 évvel ezelőtt
Nagyon-nagyon finom üde tavaszi leves, köszönöm szépen! Haszusz
Fülöp Sándor 3 évvel ezelőtt
Örülök, hogy elnyerte tetszésed, köszönöm a pozitív értékelést, üdv Nani.
Horváth Thilia 3 évvel ezelőtt
Számomra ez a legfinomabb zöldborsóleves, olyan \"nosztalgikus\" :) ! Köszönöm a receptet( recepteket). Üdv. Thilia

Hasonló Receptek

Magazin