Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukorborsóleves csirkehússal

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 2,5 liter leveshez:
  • 75 dkg cukorborsó (nettó súly)
  • 6 db csirke alsócomb lebőrözve és besózva
  • kb. 3 evőkanál olaj
  • 1 szál sárgarépa vékony szeletre aprítva
  • 1 közepes vöröshagyma finomra aprítva
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 erőleveskocka vagy ételízesítő
  • 1 nagy csokor petrezselyem felaprítva
  • bors
  • pici cukor
  • Valamint:
  • 2 kisebb tojás
  • liszt, amennyit felvesz

Elkészítés

Elkészítés: Forró zsiradékban megforgatom, kicsit átpirítom a csirke alsócombokat, majd kiszedem és félreteszem.

A visszamaradt zsiradékban pár perc alatt megdinsztelem a hagymát a répával, megszórom a liszttel, kicsit átforgatom, meghintem a pirospaprikával, gyorsan elkeverem, és felöntöm kb. bő 1 liter vízzel. Azonnal sózom, hogy a letapadt liszt feloldódjon, borsozom, és amikor forr, beleadom a sózott csirkehúsokat, a zöldborsót, beledobok 1 erőleveskockát és egy késhegynyi cukrot. Forrás után csendesen főzöm kb. 35 percig, közben elkészítem a galuskát, és felaprítom a petrezselyem zöldjét.

Kislyukú galuskaszaggató segítségével gyors mozdulatokkal a tésztát beleszaggatom 2-3 részletben a levesbe (közben a szaggató melletti résen megkevergetem, hogy ne tapadjanak össze), hozzáadom a petrezselyem zöldjét is, majd 1-2 perc alatt készre főzöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss