Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukorborsó főzelék rántott csirkével

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db vöröshagyma
  • 50 dkg cukorborsó (gurulós)
  • 10 dkg cukorborsó (hüvelyes)
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl főzőtejszín (növényi)
  • 1 ek kristálycukor
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 2 dl víz
  • 60 dkg csirkemell
  • A panírhoz:
  • liszt
  • tojás
  • pankómorzsa

Elkészítés

    1. Vajon, kis lángon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Néhány perc után hozzáadjuk a gurulós cukorborsót, 4-5 percig puhítjuk a hagymával együtt, aztán felöntjük vízzel, forraljuk 5 percig, közben hozzáadjuk a sót, borsot, cukrot. Utolsó mozzanatként a tejszínt tesszük bele.
    2. Amikor felforrt, levesszük a tűzről. Poharas turmixban vagy botmixerrel hosszú ideig keverjük, míg el nem éri a selymes állagot. Ha nincs kéznél mixer, akkor hagyományos levesszűrőn átszűrve is megkapjuk ugyanezt az állagot. A hüvelyes cukorborsót kevés vajon szintén megdinszteljük egy csipet sóval egy két perc alatt. Ez kerül majd főzelékünk tetejére finom, roppanós díszként.
    3. Enyhén megsózzuk a csirkemellet, folpackban gömbölyűre formázzuk, utána zárható zacskóba helyezzük. Egy forralóba felteszünk vizet, amit forráspontig melegítünk, aztán belehelyezzük a zacskóban lévő csirkemellet. 25 percig hagyjuk a vízben, így omlós lesz, de nem veszít tápanyagaiból.
    4. A húsunkat ezután pankómorzsába bepanírozzuk, kevés zsiradékon megsütjük és mehet is a cukorborsó főzelékre. Díszíthetjük eteces vízbe áztatott medvehagymavirággal, de ha nincs kéznél, akkor egy kis vajon dinsztelt fokhagymával lehet teljessé tenni az ízvilágát.

    Nézd meg videón is, hogyan készíti Kun Péter mesterszakács ezt az isteni cukorborsó főzeléket rántott csirkével >>>

    CURRYS-KÓKUSZTEJES SÁRGARÉPA-FŐZELÉK BUGGYANTOTT TOJÁSSAL >>> 

    TEJSZÍNES-KAPROS CUKKINIFŐZELÉK >>> 

Megjegyzés

Kun Péter a videóban eteces vízbe áztatott medvehagymavirággal díszítette, de ha ez épp nincs, akkor egy kis vajon dinsztelt fokhagymával lehet teljessé tenni az ízvilágát - Recept: Kun Péter mesterszakács, Hosszú Tányér gourmet-ház, Hosszúhetény

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin