A lisztet, a tojást, a puha vajat és a sót a dagasztógép táljába töltjük, és a géppel begyúrjuk. Ezután lisztezett táblán sima tésztát gyúrunk belőle, és fóliába csavarva a további felhasználásig hűtőbe helyezzük.
A tetejéhez a cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, majd felszeleteljük. Ízlés szerint felkockázzuk a hagymát és szalonnát, majd a cukkiniszeletekkel együtt egy serpenyőben 5 percig pároljuk, végül kissé kihűtjük.
A tészta 2/3-át egy 24 cm-es tortaforma kikent lisztezett aljába nyújtjuk. A maradék tésztából hengert formázunk, és a tészta szélére fektetjük. Ujjunkkal a széléhez nyomkodjuk, kis hullámokat formázunk a peremén. A tészta alját villával megszurkáljuk.
A tejszínt, a tojást, a sót, borsot, szerecsendiót és kakukkfüvet a cukkinimasszába keverjük, és az elősütött tésztába töltjük. (Az elősütés 180 fokon 10 perc.)
A formát újra a sütőbe toljuk, és 180 fokon további 40 percig sütjük. A cukkinitortát a formából kivesszük, és tálaljuk.
A legegyszerűbb étel is lehet finom. Ez a cukkinis torta nemcsak finom, de laktató is. A hétköznapi megszokott ételeinktől eltér ugyan, de az soha nem árt, és ne is bánjuk meg. Rafinált megoldásokat keressünk, ha van időnk rá. - zsuzsamama56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!